Kohti osaavaa digitaalista Suomea

11 | 2023 Olli Laine, Co-founder & CEO

 

TiVin Antti Leikas kirjoitti Kipinästä ja meidän” ihmiset ensin” ajattelusta ja kuinka sillä saavutetaan menestystä, kivan jutun (linkki artikkeliin). Mahtavaa, että Kipinä kiinnostaa ja saatiin kertoa meidän ajatusmaailmasta laajemmin.

Aihe herätti myös Linkkarissa keskustelua, ja hyvän noston Rasmus Roihalta (linkki postaukseen) ja siitä innostuneena halusin tuoda enemmän mun omia ajatuksia yleisestikin digitaalisesta maailmasta, sekä Rasmuksen junnut vs sennut avauksesta.

Me uskomme voimakkaammin kuin kliseisesti, että jokaisesta yrityksestä tulee digiyhtiö. Ja tässä kehityksessä vauhti on kiihtynyt hurjasti viime vuosina ja tekoäly vaan kiihdyttää tätä. Tämä tarkoittaa, että lähes kaikkien yritysten kannattaa tehdä räätälöityäkin ohjelmistokehitystä itse ja hakea sieltä kilpailuetua. Sen työn määrä tulee vaan lisääntymään tulevaisuudessa. Esimerkiksi Helen, S-ryhmä, Kesko ja Alma Media panostavat omien osaajien rekrytointiin voimakkaasti.

Tähän asti moni yritys on ulkoistanut kaiken ohjelmistokehityksen. Sama koskee myös valtiota ja ylipäätään julkista sektoria. Näin ei pitäisi isossa kuvassa enää olla! Tämä muutos on aivan keskiössä Suomen menestymisen kannalta. Tämä näkyy toki myös palveluyhtiöissä.

Me olemme lähteneet kiihdyttäen muuttamaan alaa edelliseen liittyen. Uskomme, että on edelleen erittäin vaativia tarpeita, joihin kannattaa olla käytettävissä tosi kokenut joukkue, joka miettii alan inhimillisistä puolta, ja puhaltaa yhteen hiileen myös omistuksen kautta. Kipinällä kutsumme tätä tapaa toimia vahvaan kokemukseen pohjautuen Senior Tech Leadershipiksi, ja uskomme että se tuo asiakkaalle merkittävää arvoa digihankkeissa.

Kipinällä juhlistettiin Tietoviikon artikkelia ja menestyksekästä tilikautta.

Mikael, Olli ja Laura Tivi-kakulla

Uskon vahvasti, että me joukkueyrittäjinä pystymme innostamaan ympärillä kaikkia yrityksiä kipinöimään, kiihdyttämään digikehitystään entisestään ja ottamaan omistajuutta siitä vielä enemmän. Ja myös madaltamaan kynnystä muutokseen, kun heillä on tukena muutoksessa erityisen kokenutta osaamista tarjoava kumppani.

Jos kaikki yritykset oikeasti panostavat ohjelmistokehitykseen, niin kyllä isossa kuvassa se lisää työtarpeita ja avaa uramahdollisuuksia myös junioreille.

Me olemme myös lähes jokaisessa asiakkaassa kouluttamassa ja siirtämässä meidän osaamistamme ja kokemuksen myötä tulevaa näkemystä asiakkaan omalle tiimille. Ja näin me halutaan tehdä jatkossakin ja saada osaamista jaettua meidän asiakkaille, myös heidän nuorille ja kokemattomammille tyypeille.

Mä olen tosi innoissani tästä muutoksesta ja uskon, että tässä meillä on Suomena tosi iso mahdollisuus. Ja jos näin tapahtuu, niin tämä poikii entisestään enemmän ohjelmistokehitykseen panostavia firmoja. Tässä on paljon mahdollisuuksia. Maailma ei ole vielä valmis.

Olli Laine

Edellinen
Edellinen

Inhimillisyyden ja empatian rooli digikehityksessä

Seuraava
Seuraava

Työkavereita ja yhtiökumppaneita